Szórófej (öntözőfej, locsolófej)

Az öntözőrendszer építés, telepítés során több szórófej típust / fajtát is használhatunk, például attól függően,
hogy mennyire tagolt a kert.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

   A Pro Spray szórófej (esőztető szórófej). A Spray fúvókákat rakhatjuk / szerelhetjük Pro Spray szórófejházba vagy PS Ultra (PSU) szórófejházba. A fúvókák lehetnek fix szórásképűek vagy állítható szórásképű Spray fúvókák. A használt szórófejházak normál 10cm kiemelkedésűek (popp-up), de ettől eltérően használhatunk 5, 7,5, 15 vagy 30cm kiemelkedésű szórófejházakat is, ha a kert-viszonyok úgy kívánják. A Spray szórófejeket kis és közepes vagy fű sávok öntözésére használjuk 0,6-5,6m -ig.

PS Ultra és Pro-Spray szórófejházak     Pro-Spray állítható szögű fúvókák

Szórófejházak és Spray fúvókák

 

   Az Mp Rotátor szórófej. Hasonlókép a spray szórófejekhez az Mp Rotator fúvókákat is Pro Spray vagy PS Ultra öntözőfej-házakba rakhatjuk. A rotátor sávszóró fúvóka segítségével öntözhetünk keskeny gyepsávokat, az Mp Rotator fúvókacsalád többi tagjaival pedig akár több mint 10m öntözési, szórási távolság / sugár hosszt is öntözhetünk, mindezt 90-360 fokban.

MP Rotátor fúvókák fajtái

Mp Rotator fúvókák

 

   A Rotoros szórófej, turbinás szórófej. Egy másfajta öntözési forma. A terület fölött elhaladó rotoros szórófej vízfüggönyt képezve öntözi meg a kis, közepes és nagy füves területeket akár 15-20m öntözési távolságban is. Külön rotoros fúvókakészletek tartoznak hozzájuk, melyek segítségével kertünkre szabhatjuk a rotoros szórófejek működését. Rotoros szórófej típusok és fajták:

Rotoros-Turbinás szórófejek