Pro Spray szórófej beállítása és tisztítása

Hunter Pro Spray szórófej beállítása

Hunter PSU-04-10A Spray szórófej
Hunter PSU-04-12A Spray szórófej
Hunter PSU-04-15A Spray szórófej
Hunter PSU-04-17A Spray szórófej

azaz

Hunter PS Ultra, PSU-04 10 cm kiemelkedésű szórófejház
Hunter Pro Spray 10A, 12A, 15A, 17A állítható spray fúvókával

  A Hunter Pro Spray állítható szögű szórófejeket 0-360 fok között tetszőleges szögbeállítással használhatjuk a fúvóka tetején található bordás kiképzés forgatásával. Hunter Pro Spray fúvókák: (Pro 4A, 6A, 8A, 10A, 12A, 15A, 17A)

PS Ultra szórófejház 10A állítható szögű fúvókával Hunter  A nyitás irányát nyíl jelzi. Üzem közben a szórófej kiemelkedő részét a fúvóka alatt markoljuk meg és tekerjük jobbra addig, amíg a fúvókán kiáramló víz jobb széle el nem éri az öntözni kívánt terület szélét, ez lesz a nulla pont. Ezután a fent említett módszerrel nyissuk ki a fúvókát az öntözni kívánt terület ellenkező széléig.

  Ha a szórásszöget beállítottuk, szükség szerint csökkentsük a fúvóka szórási sugarát (növelni nem lehet, a sugár hossza fúvóka típus- és nyomás függő). Egy kis méretű csavarhúzóval tekerjük a fúvóka közepén található csavart jobbra mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt sugár hosszát. A sugár hossza kb. 25 % -al vehető vissza, ezután a Pro Spray fúvóka szórásképe erősen torzul.

 

 

 

 

 

10A állítható Pro Spray fúvóka HunterHunter Pro Spray szórófej tisztítása:

  Tekerjük ki a fúvókát a szórófejházból és az alatta lévő műanyag fúvóka szűrőt mossuk ki. Ezt követően tekerjük le a szórófejház (pl. PS Ultra, PSU-04 és Pro-Spray, Pros-04 10 cm kiemelkedésű szórófejház) tetejét és emeljük ki a ház teljes belső szerkezetét. A szerkezet aljában szintén találhatunk egy műanyag szűrőt, ezt szintén mossuk el.