Hobbi öntözés

Ha van a kertünkben vízvételi lehetőség, kevés időráfordítással és
kis befektetéssel is megöntözhetjük növényeinket és füves területeinket.

 

   Használhatunk locsolópisztolyt az öntözéshez, melyhez egy megfelelő hosszúságú locsolótömlőt, kerti tömlőt kell vásárolnunk. A locsolótömlő két végére egy-egy kuplungos tömlőcsatlakozót szerelünk. Ez lehet egyszerű- vagy stoppos tömlőcsatlakozó. A locsolópisztoly és a kerti tömlőt így már egymáshoz tudjuk csatlakoztatni, már csak a kerti csapra kell egy külső- vagy belső menetes csapcsatlakozót szerelnünk és el is kezdhetünk öntözni.

Locsolópisztoly MINI 10l/percLocsolópisztoly MULTIJET 8l/perc (7-féle szóráskép)

   Az egyszerű locsolópisztoly helyett használhatunk 3 JET (három szórásképű) vagy MultiJet (több, 7 szórásképű) locsolópisztolyt is.

   Ha megelégeltük, hogy a kertben kell töltenünk minden szabadidőnket, vásároljunk egy billegős négyszög esőztető szórófejet, amit a fent leírt módszerrel tudunk a kerti csaphoz csatlakoztatni. Egyszerre két terület öntözéséhez kettőzzük meg a billegős esőztető szórófej számát, majd további kuplungos tömlőcsatlakozókkal és locsolótömlővel egy kuplungcsatlakozós Y –on keresztül ágazzunk el két irányba. A kerti esőztető szórófej lehet műanyagkaros vagy fémkaros is.

Billegős esőztető műanyag karos 15l/percBillegős esőztető fém karos 16l/perc

   Ha szeretnénk, mindezeket automatizálhatjuk is egy kerti csapra szerelhető elemes automatikaval (ilyen például az Amico 1, 2 elemes öntöző vezérlő, az Orbit Buddy 1, 2 és az Amico Plus 1, 2). Vásárolhatunk egyzónás vagy kétzónás elemes öntözésvezérlőt is. Az automatikán beállíthatjuk a főbb értékeket. Hány órakor kezdje az öntözést, mennyi ideig öntözzön, milyen intervallumban.

AMICO 1-zónás elemes automatika csapra szerelhetőAMICO 2-zónás elemes automatika csapra szerelhető

 

 

Kerti hobbiöntözés árak