Öntözővezérlő beállítása

A Hunter öntözésvezérlő automata beállításáról általában

A főmenüben lépegetve jobbra-balra nyíllal vagy a középső forgatókapcsolóval eljutunk az egyes beállításokhoz.

ECO-LOGIC 4-zónás automatika trafóval, beltériDátum és idő beállításánál értelemszerűen megadjuk az értékeket +, – gombokkal. Használhatunk AM & PM (délelőtt & délután) vagy 24h időintervallumot.

Indítási időpontok, azaz, hogy mikor kezdjen el öntözni az öntözőrendszer. Egy programon belül több indítási időpont is megadható (A,B,C programonként 4).

Öntözés időtartama, avagy az egyes mágnes szelepek nyitvatartási ideje. Ha az egyes öntözési zónát pl.: 5 percig szeretnénk nyitva tartani (egyes kör 5 percig öntözzön), akkor az 1-es után lévő 0:00-át a +, – gombok segítségével változtassuk 0:05-re. Így az 1-es öntözési zóna 5 percig fog öntözni.

Öntözési napok: alapbeállításként minden nap öntöz. Tetszés szerint + – gombokkal hozzáadhatunk- vagy kivehetünk öntözési napokat. Ha a kurzor a szerdai napnál villog és megnyomjuk a – gombot, akkor ezt az öntözési napot töröltük, tehát szerdán nem fog öntözni az öntözőrendszer. Törölt öntözési nap jele: vízcsepp áthúzott körben. Ha visszalépünk és a kurzor a szerdai nap alatt villog, nyomjuk meg a + gombot, így a szerdai napon újra fog öntözni az öntözőrendszer. Jele: vízcsepp. Öntözhetünk 1-31 napban megadott időintervallumokban is.

X-CORE 6-zónás automatika trafóval, beltériÉvszakhoz igazítás: alaphelyzetben 100%. Melegebbre- vagy hűvösebbre fordult időjárás esetén itt a legegyszerűbb átállítani, hogy mennyivel öntözzön többet- vagy kevesebbet az öntözőrendszer. Ezzel a beállítással arányosan nő- vagy csökken minden mágnes szelep nyitvatartási ideje. Ha például a 2-es kör 10 percet öntöz, a 3-as kör pedig 20 percet és a százalékot megváltoztatjuk 100%-ról 150%-ra, akkor a 2-es kör 15 percet-, a 3-as kör pedig 30 percet fog öntözni.

Solar Sync beállítása: ERR után DONE jelzést ír, majd a 3 és 5 számokat. Magyarországi beállítása a 2 és 6.

Egy kör elindítása: egy tetszőleges öntözési zóna elindítása, tetszőleges ideig. Manuális indítás.

Kikapcsolás: öntözőrendszer vezérlő kikapcsolása.

Auto: a fent leírt beállítások életbeléptetése.