Rotoros szórófej beállítása és tisztítása

Hunter Rotoros szórófej beállítása

Hunter rotoros szórófejek:

Hunter PGJ-04 10 cm kiemelkedésű rotoros, turbinás forgó szórófej
Hunter PGP-ADJ 10 cm kiemelkedésű rotoros, turbinás forgó szórófej
Hunter PGP Ultra, PGP-04 10 cm kiemelkedésű rotoros, turbinás forgó szórófej

 

PGJ rotoros szórófej 10cm kiemelkedésű Hunter  Ha elkészültünk az öntözőrendszer építésével, elkezdhetjük beállítani az egyes szórófej típusokat. Ezek egyike a rotoros szórófej.

  Hasonlóan a rotátor- és pro spray szórófejekhez, itt is a nulla pont beállításával kezdünk. A rotoros szórófej működése közben kiemelkedik, ezt a kiemelkedő részt tudjuk jobb vagy bal irányba tekerni. A rotoros szórófej szögbeállítása a tetején lévő gumi védőfedélen keresztül történik Hunter kulcs segítségével. A + – jelölésekkel feltüntetett mélyedésbe illesszük a Hunter kulcs műanyag (kétágú) végét, majd értelemszerűen forgási szöget növelünk vagy –csökkentünk a megfelelő irányba való forgatással.

 

 

 

 

 

 

PGP rotoros szórófej 40-360 fok Hunter  A rotoros szórófej elejébe az öntözőtervnek megfelelő számozású fúvókát tesszük. A fúvókát a Hunter kulcs imbuszos végének segítségével rögzítjük a fúvókanyílás fölött lévő imbusz csavar (védőgumin keresztül) segítségével. Ugyanezzel a csavarral állítjuk be a vízsugár hosszát is. Minél jobban beleér a csavar a vízsugárba, annál rövidebbé teszi azt.

Hunter Rotoros szórófej tisztítása

  Hasonlóan a többi szórófej-házhoz, letekerjük a tetejét és kiemeljük a belső szerkezetet. A szerkezet aljában lévő szűrőt kivesszük és elmossuk.