Öntözőrendszer vízrákötés alkatrészei

Öntözőrendszer vízvételi lehetőségek

 

   Az öntözőrendszer vízellátása történhet vezetékes vízről. Célszerű mellékvízmérőt felszerelni, így mentesülünk a csatornadíj megfizetése alól. Az öntöző csatlakoztatása a mellékvízmérőről közvetlenül történik vagy ha van már erről kiépített kerti csapunk, akkor a két pont között ágazunk le T elágazással. A vízleágazás menetes részeit teflonszalaggal- vagy Loctite 55 menettömítő zsinórral tekerjük be.

 

Müanyag csap 1"x1" BB (fém golyós; 16Bár)   A leágazás után főcsapot szerelünk be a későbbi elzárási lehetőség miatt (őszi öntözőrendszer víztelenítés). A főcsapot egy szűrő követi.

 

 A szűrő teteje letekerhető, így ki tudjuk venni a szűrőbetétet és elmoshatjuk azt. A szűrőbetét hálósűrűsége 120 mesh. A szűrő felső része ¾” külső menetes, melyen egy ¾”-os sapka van.

 

  Ha a főcsapot elzárjuk és a szűrő ¾”-os külső menetére egy menetes csapcsatlakozót szerelünk, akkor egy kuplungos tömlőcsatlakozós locsolótömlő segítségével és a főcsap újra megnyitásával is átmoshatjuk a szűrőbetétet.

 

 

 

   A vízszűrőt egy egyenes összekötő követi (menet-tok), melyhez az öntözőrendszer gerinccsövét csatlakoztatjuk. Az öntöző víztelenítése / téliesítése a főcsap elzárása után a szűrő tetején lévő ¾”-os meneten keresztül történik.

Hálós szűrő 1" KK; 120 Mesh (tisztítható)

   Az öntözőrendszer vízellátása történhet még ásott kútról vagy fúrt kútról, továbbá esővízgyűjtőből önfelszívó- vagy csőszivattyúval. A vízszűréséről és a víztelenítési lehetőségről itt is gondoskodni kell.