Öntözőrendszer vezérlő felszerelése- és bekötése

Hunter Öntöző Vezérlő Automatika felszerelése

Beltéri öntözésvezérlő automatikánál a trafót, transzformátort és a vezérlőt külön-külön szereljük fel egymás mellé zárt, fedett helyre. Kültéri vezérlőt tetszés szerint épületen kívül-, elemes vezérlőt a szelepdobozba / szelepaknába közvetlenül a mágnes szelepekhez-, csapra szerelhető vezérlő automatikát értelemszerűen kerti csapra szerelünk.

 

Hunter Öntöző Vezérlő automatika bekötése

X-CORE 8-zónás automatika trafóval, beltéri  Beltéri vezérlőnél a trafó két vezetékét bekötjük az automatika két 24 VAC (váltó áram) jelzésű csavarja alá, kihúzzuk az elem használatát megakadályozó műanyag tiltót és bedugjuk a trafót a konnektorba. Minden egyes mágnes szelep egyik kábelét egyesítve egy vezetéken eljuttatunk a vezérlő „C” csavarja alá, ez lesz a közös kábel.

 

  A Hunter PGV 100 és PGV 101 1″ col KK (KM) elektromos mágnesszelepek fennmaradó másik kábeleit egyenként eljuttatjuk az automatika 1, 2, 3, … csavarjai alá. A Hunter Mini-Clik és Rain-Clik esőérzékelő két kábelét szintén egyenként elvezetjük a vezérlőbe és ott bekötjük őket a két darab „SEN” jelzésű csavarok alá.

 

  Szivattyúindító relé– vagy mesterszelep bekötése: mindkét esetben a két kábel közül az egyiket (tetszés szerint) bekötjük az öntözővezérlő automatika „C” csavar alá, a másikat pedig a „P” csavar alá.

 

X-CORE 6-zónás automatika trafóval, kültéri   Kültéri vezérlő esetén a bekötés ugyan az, mint a beltéri automatikánál, de itt beépített trafó van a vezérlő dobozában. Hogy üzembe tudjuk helyezni, szükségünk lesz egy földelt villásdugóra és némi három erű kábelre (legalább 3*0,75mm).

 

  Hunter Node Elemes Öntözésvezérlő automatánál a mágnesszelepekben 9V DC szolenoid, mágnestekercs van, mivel az elemes automatika 9V-os elemmel működteti az öntözőrendszert. A vezérlőből minden kábel ki van vezetve, csak csatlakoztatnunk kell hozzájuk a mágnes szelepek és az esőérzékelő vezetékeit vízmentes csatlakozókkal.

 

   A fekete vezeték lesz a mágnes szelepek közös kábele, a piros(ak) pedig sorrendben az 1, 2, …mágnes szelepek fennmaradó másik kábelei. A sárga kábel kijön a vezérlőből és megszakítás nélkül tér vissza. Ez arra az esetre szolgál, ha nem kötünk be esőérzékelőt. Ha mégis van érzékelőnk, úgy középen vágjuk el a kábelt és szintén vízmentes csatlakozó segítségével kössük be azt.

 

AMICO 2-zónás elemes automatika csapra szerelhető   Csapra szerelhető öntöző vezérlőnél (Amico, Amico Plus, Orbit Boddy 1, 2 öntözés időzítő, öntözőóra) típustól függően üzemeltethető 9V -os vagy 2db 1.5V -os elemről. A rajta lévő hollander segítségével csatlakoztatjuk a kerti csapra, majd nyissuk ki azt. Az automatika lehet 1 zónás elemes vezérlő vagy 2 zónás elemes vezérlő. A vezérlőből kilépő egy vagy két menetrészre egy-egy öntözési zónát kötünk.