Öntözés rotoros szórófejekkel

A Hunter Rotoros szórófej működése (turbinás vagy forgó szórófej)
eltér a pro spray- és rotátor szórófejekétől.
Míg a spray- és rotátor típusú szórófejek az adott területet a szögbeállításuk függvényében
állandó öntözés alatt tartják, addig a rotoros szórófejek a szögbeállításuknak megfelelően
elforognak a terület fölött.

 

PGJ rotoros szórófej 10cm kiemelkedésű Hunter

 

  Használatuk jellemzően közepesen nagy- és nagy területi egységeken történik. Közepes területi egységesnél a Hunter PGJ-04 10 cm kiemelkedésű rotoros szórófejeit használjuk, más néven kis-rotoros szórófejeket. Szórási tartományuk függ a szórófejek alatt lévő dinamikus nyomástól illetve, hogy milyen fúvókával használjuk.

 

  Ez a tartomány jellemzően 3,5 m és 11,6 m között alakul. Minden kis rotoros –PGJ rotoros szórófej– szórófejhez külön fúvókakészlet tartozik 0,75-5,0 fúvókaméretig.

 

 

 

PGP rotoros szórófej 40-360 fok Hunter

 

   Nagy területek öntözése a Hunter PGP-ADJ – vagy PGP Ultra, PGP-04 10 cm kiemelkedésű rotoros szórófejekkel történik. Szórási tartományuk 5,5 m és 14 m között alakul, a PGJ rotoros szórófejhez hasonlóan a nyomástól és a fúvóka méretétől függően.

 

   A normál szögű rotoros szórófej fúvókák méretei 1,5-8 m -ig illetve az alacsonyszögű rotoros fúvókák méretei 2,0-4,5 m -ig. A normál fúvókák kilépési szöge 25 fok, az alacsonyszögű fúvóka kilépési szöge 13 fok, így ezeket használhatjuk gyümölcsösök alatt lévő füves terület öntözésére. Az alacsonyszögű fúvókák szórási tartománya 8,2-11 m között alakul.

 

 

 

PGP Ultra rotoros szórófej 50-360 fok Hunter

 

  A PGP Ultra, PGP-04 10 cm kiemelkedésű rotoros szórófej a hagyományos PGP szórófejtől annyiban tér el, hogy szögmemóriás, azaz ha eltekergetjük a felső forgó részt a következő indításkor az eredeti beállításnak megfelelően fog öntözni.

 

  Továbbá 360 fokos beállítás esetén a teljes kör megtétele után nem fordul vissza, hanem továbbhaladva teszi meg az újabb kört és így tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rotoros szórófej árak