Víztelenítés, téliesítés

Öntözőrendszer víztelenítése / téliesítése

 

Az öntözési szezon végén le kell üríteni a vizet az öntözőrendszerből,
mivel annak minden alkatrésze fagyhatár fölött van.

 

   Az öntözőrendszer víztelenítése az öntöző építésekor előre beépített ürítő csapon- vagy a főcsap után beszerelt szűrőn keresztül történik. Zárjuk el a főcsapot, majd a fent említett lehetőségre csatlakoztassuk a kompresszort és kezdjük el az öntözőrendszer téliesítését.

Víztelenítés, Téliesítés   Ha van kerti csapunk vagy vízkonnektorunk is, amely közös gerincvezetéken van az öntözőrendszerünkkel (azaz ezt is ugyanazon ürítési lehetőséggel tudjuk vízteleníteni), akkor célszerű ezekkel kezdeni, mivel így nagyobb pufferünk lesz az egyes öntözési körök / öntözési zónák víztelenítéséhez.

 

   Gyűjtsük fel a nyomást, majd nyissunk ki egy öntözési zónát és fújjuk át a csövekben lévő vizet a szórófejek irányába mindaddig, amíg az összes az öntözési zónához tartozó szórófejen már csak levegő áramlik ki. Szükség szerint ismételgetve zárjuk el az adott zónát és nyissuk újra. Ezek alapján téliesítsük az összes öntözési zónát.

   A víztelenítés végeztével kapcsoljuk ki (OFF) az öntözőrendszer vezérlőt is. Ha van szivattyúnk, ami elfagyhat, azt is víztelenítsük a hozzá tartozó csővezetékekkel együtt és ha van rá lehetőség, vigyük fagymentes helyre a következő öntözési szezonig.

 

Öntöző víztelenítés árakért keressen elérhetőségeinken.