Nagynyomású teraszhűtő

  • Home
  • Nagynyomású teraszhűtő

Nagynyomású teraszhűtő, azaz valódi megoldás a külső levegő hőmérséklet csökkentésére.

   A nyári hőség évről-évre elviselhetetlenebb, ezért szükség van egy olyan kültéri hűtő berendezésre, mely sokkal hatékonyabb a már ismert hobbi kategóriás rendszereknél.

   A profi teraszhűtés működési elve azonos az eddig ismert kültéri hűtőkével. Azaz a párolgás elvén működik. A levegőbe juttatott apró vízcseppek gyorsan elpárolognak, így hőt vonnak el a környezetből.

De:

   A nagynyomású párásító rendszer 70Bár nyomáson működik. Ekkora víz nyomáson a porlasztó fúvóka néhány mikron méretű vízcseppeket juttat a levegőbe, melyek pillanatok alatt elpárolognak. A fúvóka lyukméretétől függően (0,1-0,7mm) 3-20 mikron átmérőjű cseppeket tartalmazó köd képződik. Nem kell szakértőnek lenni, hogy tudjuk, ez a teraszhűtő rendszer már nem nedvesíti a környezetet, nincs páralecsapódás csak hűtés.

 

Nagynyomású teraszhűtő porlasztó fúvóka 5 mikronos szűrővel 10/24 KM 70bár

További teraszhűtés és párásítás szakcikkek a karpat-cool.hu weblapunkon

   Az általunk használt fúvókák kevesebbért többet tudnak. Anyaga réz, nikkel bevonattal, hogy ne oxidáljon a párás környezetben. A fúvókafej acélbetétes, a fúvóka csöpögésmentes továbbá szűrő is van benne. A hengeres, 5mikron hálósűrűségű szűrő kivehető és elmosható, így a fúvóka garantáltan hosszú életű.

   A rendszer szíve a nagynyomású vízpumpa, ami már nem nevezhető fapadosnak. Működése csöndes, szárazonfutási védelemmel és túlmelegedés elleni védelemmel ellátott, nem mellesleg időzíthető. Be programozhatjuk, hogy mikor kapcsoljon be és hogy milyen hosszan működjön.

 

Nagy nyomású vonalsoros párásító rendszer hűtő ventilátorral 70bár

 

   A nagynyomású teraszhűtő szerelése, kiépítése is gyerekjáték a gyorscsatlakozós idomokkal. A méretre vágott nagy nyomású cső végeit csak be kell tolni az idomba és már kész is a 70bár nyomást is elviselő csöpögésmentes kötés.

 

Nagynyomású 70báros teraszhűtő idomok

 

   A rendszer számos tartozékkal kiegészíthető. Használhatunk a nagyobb páratartalom -hatékonyabb hűtés- érdekében 2-3fúvókás idomokat, így az adott területen és környezetében még kellemesebbé tehetjük a levegő hőmérsékletét.

 

   Egészítsük ki a nagynyomású vonalsoros teraszhűtő rendszert párásító ventilátorral. A párahűtő ventilátor nem más, mint egy falra szerelhető ventilátor (persze speciális, a párás környezetet elviselő), melynek a védő rácsa elé egy nagy nyomású gyűrű, ring (4, 5, 6, stb fúvókás) van szerelve. A gyűrű nagynyomású cső és idomok segítségével a már kiépített vonalas teraszhűtő rendszerhez csatlakozik.
A ventilátor önmagában is hűsít, de a pára gyűrűvel együtt fokozottan érezhetjük hűtő hatását.

 

Fali ventilátor nagynyomású párásító rendszer gyűrűhöz 26col/650mmNagynyomású gyűrű / ring 6 fúvókás 350mm 1/4”x10/24 BM-BM 70bár

 

Mobil párásító ventilátor & Falra szerelhető teraszhűtő ventilátor

   A különbség a névben rejlik, működési elvüket tekintve azonosak. A kültéri klíma ventilátornak saját víztartálya van, melybe egy szivattyú van szerelve. A szivattyú juttatja el a vizet a ködhűtő ventilátor elé rögzített tárcsára. A tárcsán áthaladó levegő néhány mikron átmérőjű vízcseppekkel telítődik, ezáltal hűtve annak hőmérsékletét. A vízporlasztós ventilátor 4-8C fokkal képes lehűteni a levegőt.

Mobil párásító, párahűtő ventilátor víztartállyal 26col/65cmFalra szerelhető hűtő-párásító ventilátor víztartállyal 26col/65cm

   A centrifugális ködhűtő ventilátor oszcilláló mozgású (90Fok), de egy adott pontra is irányítható. Függőlegesen 30Fokban dönthető. Csöpögés mentesen működik, nem nedvesít, nem okoz páralecsapódást.

 

 

Megrendelem a WEBSHOP-ban