Csepegtető

Csepegtetőrendszer és mikroöntözés

 

Azokon a területeken, ahol növények, ágyások, támfalak, sziklakertek- és kaspók vannak,
csepegtetőcsővel, csepegtetőtestekkel, pálcás csepegtetőkkel
és egyéb mikroöntözés fogyasztókkal öntözünk.

 

Vari-Jet mikroszóró fúvókával szabályozható vízkibocsájtású 90° leszúrótüskén   Normál esetben a csepegtetőcsövet használjuk. Ilyen helyek például a sövények, tuja sorok, fólia sátrak, stb. Sziklakerteknél is alkalmazható, de egyes esetekben mikroszórókkal is megöntözhetjük, ezek a Vari Jet mikroszórók.

 

A Vari Jet mikroszórófej 90, 180 és 360 fokos fix szórásszögűek. Az átáramló víz mennyisége mikrocsappal szabályozható. Léteznek leszúrótüskével szerelt és tüske nélküli változatban is. Mindkét esetben minden mikrofúvóka csappal szerelt.

 

 

 

 

 

Vari-Jet mikroszórófej fúvókával szabályozható vízkibocsájtású 180 fok

  Csatlakoztatása a csepegtetőcsőhöz, csepegtető-rendszerhez történik vagy a direkt erre a célra kiépített öntözési zónára. A szabályozható vízkibocsájtású Vari Jet leszúrótüskével szerelt változat csatlakoztatása a rajta lévő mikrocső (4x7mm) és az azon lévő mikroidom (4mm tüske csatlakozó) segítségével közvetlenül a fent említett öntözési zónák egyikére.

  Ha távolabbi ponton szeretnénk öntözni vele, további mikrocső és mikrocső toldó idom szükséges. A tüske nélküli mikroszórófej csatlakozása 4mm menet, egy kis furatba KPE csőbe tekerhető vagy csepegtetőcsőre szerelhető mikrocsővel.

 

 

 

  A csepegtetőrendszerre csatlakoztathatók csepegtető gombák (Agri Drip / Dripper). Ezt szerelhetjük közvetlen a csepegtetőcsőre vagy mikrocső (4 x 7 mm, 4/7 mm), kapilláris cső, spagetti cső segítségével elvihetők egy kiemelt vízigényű növényhez, elvezethetők kaspókba, virágládákba, stb.

 

 Különböző vízkibocsájtásúak lehetnek 2, 4, és 8 liter/órás és 0-40 l/h, 0-70 l/h szabályozható, állítható pálcás csepegtetők. A 2, 4 és 8 l/h lehet még normál csepegtető gomba, nyomáskompenzált (PC) csepegtető gomba vagy nyomáskompenzált és csepegésmentes (leállás után nem csöpög tovább).

 

 

 

   További helyi csepegtetők még a Shrubbler, 360 (0-8 l/h) fok szórásképpel. Vízsugara 10 cm, az átfolyó víz mennyisége a tetején lévő szabályzó segítségével történik. Csatlakoztatásuk a csepegtetőrendszerhez mikrocső és mikroidom segítségével.

Shrubbler 360° Csepegtető leszúrótüskénMIDI-DRIP csepegtető leszúrótüskénMini bubbler 360° Csepegtető leszúrótüskén

   Midi Drip leszúró tüskére szerelt csepegtetőtest. Szintén szabályozható vízkibocsájtású az oldalán lévő kis mikrocsappal. Az átfolyó víz mennyisége így 0-8 l/h. Csatlakoztatásuk a csepegtetőrendszerhez mikrocső és mikroidom segítségével.

   A Bubbler csatlakoztatása szintén a csepegtetőrendszerhez mikrocső és mikroidom segítségével. Gomba alakban bocsátja ki a vizet magából.

 

 

 

 

Mikroöntöző árak