Teraszhűtők, kültéri hűtők

  • Home
  • Teraszhűtők, kültéri hűtők

[vc_row el_position=”first”] [vc_column] [vc_column_text el_position=”first last”]

Klíma, avagy teraszok- és szaletlik hűtése

Hogyan érhetünk el 7-10C0-os hőmérsékletcsökkenést hőérzetünkben:

Hogy kertünk mellett mi is jól érezhessük magunkat, a levegő páratartalmának növelésével hűtsük le teraszunkat- és szaletlinket.

A kültéri klíma telepítése nem igényel szaktudást, bármely a közelben lévő kerti csapra könnyedén csatlakoztatható. A klíma – más néven kültéri hűtő – menetes csapcsatlakozóval van szerelve. Így két kuplungcsatlakozóval- és némi köztes locsolótömlővel könnyedén ráköthetjük egy szintén menetes csapcsatlakozóval rendelkező kerti csapra. A teraszokon, szaletliken a hozzá tartozó rögzítő kampókkal szereljük úgy, hogy a hűteni kívánt egység összes nyitott oldalán végigvezetjük. A porlasztófúvókák lefelé- és enyhén kifelé szórják a vízpermetet, így az esetlegesen lecsapódó víz az egységen kívülre kerül. Minél inkább szükség van a párásító használatára, annál kevésbé képződik vízlecsapódás.

A teraszklíma alap szett 6m hosszú. Az első három méter kezdetén egy szűrő található, a következő három méter pedig a klíma-porlasztófúvókákkal szerelt cső. A klíma-szűrőt követő 3m zárt cső teszi lehetővé, hogy elérjük a kívánt szerelési magasságot. A 3m porlasztófúvókákkal szerelt cső pedig magáért a teraszhűtésért felelős. Ez a szakasz 5+1 fúvókát tartalmaz, az első öt porlasztó fúvóka, az utolsó egy pedig egy automata leeresztő szelep. A kültéri hűtő vége zárókupakkal szerelt, így további kültéri hűtő bővítőszettek is hozzá toldhatók.

A teraszklíma bővítő szett 3m hosszú 5 porlasztófúvókával szerelve. Ennek vége újabb zárókupakot tartalmaz a még további bővíthetőség miatt. A ködhűtő 15m –ig bővíthető.

A kültéri klíma fúvókái apró vízszemcsékre porlasztják a vizet, ezáltal a telepítés nyomvonalán vízfüggöny képződik. Célszerű a hűteni kívánt teret minden nyitott oldalról bezárni, más képen nem érhetjük el a kívánt hatást. A ködhűtő UV álló, színében nem feltűnő.

További teraszhűtés és párásítás szakcikkek a karpat-cool.hu weblapunkon

Teraszklíma karbantartása:

A porlasztófúvókák kitekerhetőek és tisztíthatók. A kitekert fúvókáról óvatosan távolítsuk el a tömítőgyűrűt, majd klímatisztító folyadékkal kezeljük. Áztassuk addig, amíg könnyedén eltávolítható nem lesz a rárakódott vízkő és szennyeződés.

Vízkőképződés megelőzésére használhatunk vízkőmentesítő szűrőt ( Calcium szűrő)is ( ¾” KB menetes), melyet a kültéri klíma hálós-szűrője elé építünk be.

A porlasztófúvókát semmi képen ne piszkáljuk tűvel, mert tönkre mehet. A ködhűtő-szűrője könnyedén kiszedhető és folyó víz alatt elmosható, szükség esetén a fentiekben említett klíma tisztítófolyadékkal kezeljük.

Kültéri klíma téliesítése-, víztelenítése:

Egyszerűen leszerelhető és bevihető, de elegendő bevinni a porlasztófúvókákat és az automata leeresztő szelepet, majd leengedni a szűrőjéből a vizet.

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=”last”] [vc_column width=”1/4″] [vc_single_image image=”7110″ img_link_target=”_self” el_position=”first last”] [/vc_column] [vc_column width=”1/4″] [vc_single_image image=”7106″ img_link_target=”_self” el_position=”first last”] [/vc_column] [vc_column width=”1/4″] [vc_single_image image=”7112″ img_link_target=”_self” el_position=”first last”] [/vc_column] [vc_column width=”1/4″] [vc_single_image image=”7111″ img_link_target=”_self” el_position=”first last”] [/vc_column] [/vc_row]