Öntözőrendszer telepítése, öntöző építése

   A megvásárolt öntözőrendszer alkatrészek, a kézhez kapott ingyen elkészített öntözőrendszer terv és a kapott segítség birtokában kezdődhet az öntözőrendszer építése, telepítése. Az öntözőrendszer építést sajátkezüleg mi magunk is elvégezhetjük otthon, házilag.

   Az öntöző terv minden -a telepítéshez szükséges- információt tartalmaz annak saját kezűleg való kivitelezéséhez. Szerepel rajta a vízvételi hely (öntözőrendszer vízrákötés helye), az öntöző gerincvezetékének (bekötő vezeték) és az öntözési zónák csővezetékeinek nyomvonala. Továbbá minden szórófej, öntözőfej pontos helye és az esőérzékelő, öntözőrendszer vezérlő automatika elhelyezése.

 

Mindez az öntözőrendszer tervezés során méretarányosan kerül fel a tervrajzra
Pl.: M 1:150 (1cm a rajzon = 150cm a valóságban)

 

Ha mégsem biztos magában, kérhet tőlünk helyszíni segítséget
így kertjében közösen átbeszélhetjük az öntöző terv minden részletét.

csovek_csapok

Az anyagokat csoportokba rendezve adjuk át Önnek, szinte csak annyi dolga marad,
hogy a KPE és LPE csöveket az egyes idomok közé illessze.

   A kiásott árkok és az öntözőrendszer menetes szerelvények teflonszalagozása / loctite menettömítő zsinórral való tömítése után elkészíthetjük az öntöző vízbekötését, a mágnesszelepcsoportok elhelyezését, majd a két pont között lefektethetjük az öntözőrendszer vízbekötő gerincvezetékét.

   Ezután célszerű rögzíteni a szelepcsoportot (melyek később lépésálló szelepakna, szelepdoboz vagy más néven szelepházzal lesznek eltakarva) így könnyebb lesz csatlakoztatni az öntözőrendszer zónavezeték csöveit a mágnesszelepekre feltömített Kpe idomokhoz.

   Az egyes öntözési zónákra felszerelhetjük / ráköthetjük a szórófejeket, öntözőfejeket. A locsolófej csatlakoztatása történhet nyeregidommal, megfúrós idommal Kpe csőre vagy Lpe csőkötő idommal Lpe csőhöz.

 

Jöhet az öntözőrendszer elektromos bekötése,

majd az építés utolsó fázisai az öntözőrendszer vezérlő automatika beállítása

és a szórófejek beállítása.