Csepegtető cső, csepegtetőcsöves öntözés

A csepegtető cső (izzadó cső, szivárgó cső) használata igen elterjedt.
Automata csepegtető öntözés egyaránt alkalmazható
házi kerti öntözőrendszer részeként vagy gyümölcsösök, veteményesek és mezőgazdasági növények termesztésénél.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

   A csepegtető cső házi kerti felhasználása például a konyhakertek csepegtetőcsöves öntözése. A könnyen hajlítható, rugalmas és mégis erős csepegtető cső falvastagsága 1,1 mm. Külső cső átmérője több fajta is lehet, ezek magánkertekben általában 16 mm vagy 20 mm -es csepegtetőcsövek. A polidrip csepegtetőcső gyártásakor egyenlő távolságokban, 33 cm-enként (csepegési távolság, osztás) csepegtetőtestet illesztenek az csőbe (közel azonos az Lpe csővel), a csövet magát pedig kilukasztják. Az így elkészült csepegtetőcső a perforáció és a csepegtető test találkozásának köszönhetően folyamatos és egyenletes csepegtetésre képes.

Csepegtetőcső 16mm\33cm\ 2l/h LPE P0,8-2,5

   A csepegtető cső csepegési, szivárgási gyorsasága / intenzitása is lehet többféle, attól függően, hogy a csepegtetőcsőbe milyen csepegtetőtestet raktak a gyártás során. Ha a csepegtető-test csővel érintkező külső felületi kialakítása finom barázdákat tartalmaz, akkor a csepegtetőcső csepegési sebessége, vízfogyasztása, vízigénye 2l/h, ha a barázdák durvábbak ennél, akkor lehet 4l/h csepegési intenzitás is, és így tovább.

Csepegtetőcső 20mm\33cm\ 2l/h LPE P0,8-2,5Csepegtetőcső 20mm\33cm\ 4l/h LPE P0,8-2,5

   A csepegtető cső tekercs hossza a könnyen kezelhetőség miatt 100m, de mivel a mezőgazdaságokban és kertészetekben használt csepegtetőcsöves öntözés ipari mennyiségű csepicsövet, (szivárgó cső) kíván, így készül belőle 200m, 300m, 400m vagy ennél nagyobb tekercs is.
Házi automata csepegtető öntözés esetén elegendő a 100m-es csepegtetőcső tekercset megvásárolni, mivel a jellemzően tagoltabb kertben így is szabdalnunk kell. Méretre vágása egyszerűen késsel vagy szikével.

   Az olcsón vásárolható csepegtető csőhöz szintén olcsó csepegtető cső idomok kaphatók. Ezek az idomok azonosak az Lpe cső kötésére használt Lpe idomokkal, így még egyszerűbb a csepegtetőrendszer kiépítése.

A csepegtetőcső fajtái:

  • csepegtető cső 16mm / 33cm / 2l/h / 100m
  • csepegtető cső 20mm / 33cm / 2l/h / 100m
  • csepegtető cső 20mm / 33cm / 4l/h / 100m

A csepegtetőcső kiegészíthető a mikroöntözés bármely fogyasztójával
(csepegtetőtest, pálcás csepegtetők, mikro-szórófejek)

 

 

Csepegtetőcső árak