Venturi Cső – Tápoldatozó Injektor 3/4″ KM

A venturi cső elvén működő tápoldatozó injektor a legolcsóbb megoldást kínálja számunkra növényeink tápanyag utánpótlásához. Használható hozzá minden olyan műtrágya, granulátum vagy tápoldat, mely vízben oldódik. A vákuum csőnek is nevezett tápanyag adagoló cső szűkített átfolyása miatt a víz átáramlása felgyorsul és az oldalsó csatlakozáson beszívó hatás jön létre, így az ide csatlakoztatott csövön tápoldat juttatható be az öntöző víz áramlásba.

A venturi cső beszerelése oldalágba javasolt (bypass), mint azt a lenti képen is láthatja, mivel a szűk keresztmetszetű csövön a víz nyomása akár 40%-al is lecsökkenhet. A fő csőszakaszba és a felszívó csőbe is érdemes szabályozó csapot beépíteni, így nem csak a víznyomás határozza majd meg a felszívott oldat mennyiséget, hanem azt mi magunk állíthatjuk be növényeink igényeinek megfelelően.

A felszívó csőbe szereljünk be visszacsapó szelepet, hogy az öntözés végeztével a víz ne tudjon a tápoldat tartályba vissza szivárogni.

A tápoldatozó alkalmas oxigénnel dúsított öntözővíz kijuttatására is, mivel a nagy sebességgel beszívott oxigén megkötődik a víz molekulákon.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Tápoldatozó Injektor 3/4″ KM

– Venturi cső

– Bekötése gyors és egyszerű

– Mérete: 3/4″ KM

– Használata: szabadföldi, mezőgazdasági és magánkertben

– Növénytermesztéséhez, tápanyag utánpótláshoz

– Minőségi, tartós műanyag

– Nincs mozgó alkatrésze, nem igényel energiaforrást

– Magas oxigén tartalmú öntöző víz kijuttatás

– A vákuum cső bekötése oldalágba javasolt, bypass

– Alkatrész: Venturi felszívócső szűrővel

 

Venturi cső méretek és árak

 

Venturi cső – Tápoldatozó cső bekötése az ábra alapján:

Tápoldatozó Injektor adat táblázat