Venturi Cső – Tápoldatozó Injektor 1″ KM

A venturi cső elvén működő tápoldatozó injektor a legolcsóbb megoldást kínálja számunkra növényeink tápanyag utánpótlásához. Használható hozzá minden olyan műtrágya, granulátum vagy tápoldat, mely vízben oldódik. A vákuum csőnek is nevezett tápanyag adagoló cső szűkített átfolyása miatt a víz átáramlása felgyorsul és az oldalsó csatlakozáson beszívó hatás jön létre, így az ide csatlakoztatott csövön tápoldat juttatható be az öntöző víz áramlásba.

A venturi cső beszerelése oldalágba javasolt (bypass), mint azt a lenti képen is láthatja, mivel a szűk keresztmetszetű csövön a víz nyomása akár 40%-al is lecsökkenhet. A fő csőszakaszba és a felszívó csőbe is érdemes szabályozó csapot beépíteni, így nem csak a víznyomás határozza majd meg a felszívott oldat mennyiséget, hanem azt mi magunk állíthatjuk be növényeink igényeinek megfelelően.

A felszívó csőbe szereljünk be visszacsapó szelepet, hogy az öntözés végeztével a víz ne tudjon a tápoldat tartályba vissza szivárogni.

A tápoldatozó alkalmas oxigénnel dúsított öntözővíz kijuttatására is, mivel a nagy sebességgel beszívott oxigén megkötődik a víz molekulákon.

 

 

Tápoldatozó Injektor 1″ KM

Venturi cső

Bekötése gyors és egyszerű

Mérete: 1″ KM

Használata: szabadföldi, mezőgazdasági és magánkertben

Növénytermesztéséhez, tápanyag utánpótláshoz

Minőségi, tartós műanyag

Nincs mozgó alkatrésze, nem igényel energiaforrást

Magas oxigén tartalmú öntöző víz kijuttatás

A vákuum cső bekötése oldalágba javasolt, bypass

Alkatrész: Venturi felszívócső szűrővel

 

Megrendelhető online webáruházunkban:

 

 

 

Venturi cső méretek és árak

 

Venturi cső – Tápoldatozó cső bekötése az ábra alapján:

Tápoldatozó Injektor adat táblázat