Szórófej mint gyűjtőnév.
Szórófej minden olyan kompletten szerelt öntözőrendszer fogyasztó,
ami szórófej házból és fúvókából áll, legyen az
Spray szórófej, Mp Rotátor szórófej vagy Rotoros szórófej.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

PS Ultra szórófejház 10A állítható szögű fúvókával Hunter    A Hunter Spray szórófej, esőztető szórófej vagy öntözőfej PS Ultra és Pro Spray szórófejház illetve Spray fúvóka egysége, néhány esetben gyárilag szerelve. A Spray fúvóka több fajta is lehet, szórásképe vízpermet-szerű.

   Az állítható szórásképű spray szórófej fúvókája 0-360 fok között tetszőleges szögbeállítással használhatjuk, az öntözni kívánt fűfelület igényei szerint. A fúvóka szórási távolságát, öntözési sugarát a választott fúvókatípus határozza meg. A fúvóka fajtáját szám-betű kombinációval vagy színkóddal különböztetjük meg. itt

   A szórófej házakat használhatjuk még fix szórásképű spray fúvókákkal is. A fix fúvókák három szögbeállítással vásárolhatók meg, ezek: 90, 180 és 360 fok. Használatuk kissé nehézkes, mivel napjainkban inkább szeretjük a kanyargós kerti utakat, szegélyeket, íves kialakításokat, mint a szabályos formákat.

   Hunter sávöntöző, sávszóró fúvóka. Használatuk elterjedt, mivel hatékonyak a kocsifelhajtók, autó feljárók öntözésében.

Eco Rotator Mp 3000 / 90-210 fok   Mp Rotátor szórófejek. A rotátor szórófej, hasonlóan a fent említett spray szórófejhez, szintén szórófejházba szerelt fúvóka kompletten szerelt egysége (gyárilag szerelve is / Eco Rotator), a szóráskép különböző hosszúságú vízsugarakból áll, melyek a forgó fej, rotátor fej segítségével haladnak végig az öntözendő területen.

   A fúvóka Mp Rotator fúvókák, több fúvókatípusra oszlanak: Mp 800, Mp 1000, Mp 2000, Mp 3000, Mp 3500, Mp Strip sávszóró, sávöntöző és Mp Corner. A helyzet azért nem ennyire bonyolult.

   A rotátor fúvóka szám jelölése az öntözési sugár / szórási távolságra utal, a sávöntöző, sávszórókat már megismertük a spray szórófejeknél, az Mp Corner pedig egy különleges saroköntöző, mely nemcsak 90 fokban tud öntözni, hanem 45-105 fok között bárhogyan. Szintén szám-betű és színkóddal is megkülönböztethetők.

   A fúvókatípusok tovább tagolódnak. PL.: az Mp 1000 lehet: Mp 1000 90-210 fok, Mp 1000 210-270 fok és Mp 1000 360 fok. Jelen felsorolás mindegyik rotátor fúvókára igaz, kivéve az Mp Rotátor Mp 800 (Mp 800 90-210; Mp 800 360) és Mp Rotator Mp 3500 (Mp 3500 90-210) típusok.

PGP rotoros szórófej 40-360 fok Hunter   Hunter rotoros szórófejek, turbinás szórófej vagy forgó szórófej. A különbség szemmel látható, a rotoros szórófejek működése már homlokegyenest eltér az eddig említettektől.

   A rotoros szórófej a szórófejház és egyetlen kis műanyag fúvóka teszi komplett egységgé. Minden rotoros szórófejhez automatikusan jár egy rotoros fúvókakészlet, mely szórófejtípustól függően más-más darab fúvókát tartalmaz-hat.

   A Hunter legnépszerűbb, legnagyobb számban eladott rotoros szórófejei a PGJ rotoros szórófej, PGP rotoros szórófej és a PGP Ultra rotoros szórófej.

 

 

 

 

 

Szórófej árak