Rain RN-155 Mágnesszelep, 24 V AC, 1″ KK

A Rain RN-155 1″ col KK mágnesszelepek kiváló minőségűek, erős szerkezetük igazán tartóssá teszi őket. Használhatjuk magánkertekben, parkokban, közterületeken, sportpályákon, azaz gyakorlatilag bárhol. 24 V váltóáramon (V AC) működik.

A mágnesszelep műanyag szerkezete üvegszálas erősítésű, nagy nyomáson is zavartalanul működtethető. Nincs korrodáló alkatrésze, a benne lévő acélrugó rozsdamentes csakúgy, mint az összefogató csavarok. Belső szűrője megakadályozza, hogy nagyobb szemcséjű szennyeződések bekerüljenek a szelepbe és károsítsák azt.

   Működése és felépítése egyszerű, a mágnesszelep szerkezetén belül a már említett műanyag szűrő található. A szelep alsó és felső része csavarral fogatódik össze, mely két rész között maga a gumimembrán van rögzítve. A membrán a mágnesszelepet alsó és felső kamrára osztja. A membrán alsó kamrához eső oldala kisebb felületű, míg a felső nagyobb. A membrán középső részén lévő kis járaton keresztül átáramlik a víz, így mindkét felületre ugyanakkora nyomás hat, a dominánsabb nyomás mégis a felső kamráé lesz, mert a membránnak ott nagyobb a felülete. A felső kamra nyomása leszorítja a membránt és elzárja a víz szelepen való átáramlásának útját. A gyorsabb zárást elősegítendő, a felső kamrában egy ellentartó acélrugó is van.

A mágnesszelep nyitás-zárás hasonlóképpen egyszerű. A zárást gyakorlatilag fent már megismerhettük, a nyitás a szolenoid feladata. A mágnestekercs a mágnesszelep elektromos alkatrésze. Ha jelet kap, azaz a tekercshez eljut a 24 V váltóáram (AC) a szolenoid behúz, így a felső kamrából a víz a mágnesszeleptől induló csővezetékbe ürül, a membrán megemelkedik és a víz elkezd átfolyni a szelepen.

A szelep addig van nyitva, míg a szolenoidtól el nem vesszük a jelet (nyitott állapotban folyamatosan áram alatt van). A jel megszűntekor a behúzómágnes magja (kis ellennyomórugója segítségével) ismét elzárja a felső kamra ürítő nyílását, a kamrák nyomása kiegyenlítődik és a fent leírtak szerint a mágnesszelep lezár.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Rain RN-155 Elektromos Mágnesszelep,
24 V AC, 1″ KM:

– Gyártó: Rain

– Típus: RN-155 hidraulikus mágnesszelep

– Elektromos mágnes szelep átfolyásszabályzóval

(szabályozható az átfolyó víz mennyiség)

– 24 V ac váltóáramú mágnestekercs, szolenoid

– Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

– 1″ KK külső menet csatlakozás

– Nyomástartomány 1-12 bár nyomás (12 báron tesztelve)

– Átfolyó víz mennyisége:  90 liter / perc

– Működési hőmérséklet akár +70 C fok

– Kézzel nyitható

– Mágnesszelep belső szűrő

– Erős gumi membrán és membrán alátámasztó

– Tartós üvegszálas külső szerkezet (30%)

– Rozsdamentes acélrugó

 

Rain RN-155 Elektromos Mágnesszelep ára