Fagycsap, víztelenítő csap, téli vízelzáró főcsap 3/4 és 1 BB

Fagycsap, víztelenítő csap, téli vízelzáró vízfőcsap 3/4″ BM és 1″ col BB méretekben, egyszerű szerkezet a kerti csap őszi vízleeresztéséhez.

Fagycsap bekötése:

A vízleeresztő csapot a fagyhatár alá kell bekötni a vízrendszerbe a talajszinttől számított 1 m mélységben. Beszerelésénél figyeljünk az oldalán jelzett folyásirányra. A csap alá érdemes egy kavics ágyat készíteni, melyet körbefogunk geotextíliával, így a kavics nem tud összekeveredni a földdel és víztelenítéskor a víz könnyebben leürül a kerti csapból, nem mellesleg a fagycsap hosszabb élettartamú lesz.
Bekötése után kiépíthetjük a felszíni kerti csap szerelvényeket, majd a fagycsap nyitószerkezetére húzzunk egy 50 – 110 mm PVC csövet. A pvc cső csap felőli végét érdemes U alakban kivágni, hogy jobban körbefogja a fagycsapot, majd a geotextilt hajtsuk fel a pvc csőre. A csövet és a kerti csapot állítsuk be függőlegesen, majd töltsük vissza a munkagödröt.

Ha elkészültünk, akkor a következő ősszel már egy mozdulattal vízteleníthetjük a kerti csapot. A fagycsap elzárásával (90 fokos elfordítás) egy időben a főcsap ürítő nyílást nyit a kerti csap felőli oldalon, így a víz közlekedőedényként le tud ürülni a fagycsapig. A vízfőcsap elzárása után nyissuk ki a felszíni kerti csapot a víz leürülése érdekében és hagyjuk is nyitva télre.

A fagycsap nyitása – zárásaT kulccsal történik. A kulcsot az elzáró rúd, szár köti össze a fagytalanító csappal. Ez lehet 3/4″ fagycsap rúd vagy 1″ fagytalanító csap szár.

Figyelmeztetés!

A fagycsapot ne használjuk napi, heti rendszerességgel! A szerkezet évi néhány nyitás-zárásra van kitalálva!

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Fagycsap, víztelenítő csap

– Téli vízleeresztő golyós csap

– 3/4″ és 1″ col BB, BM-BM

– Kerti csap víztelenítéséhez

– Nyomás 10 bár

– Bekötése folyásiránynak megfelelően

– Nyitás – zárás:

elzáró rúd és T kulcs

 

Fagycsap, víztelenítő csap ár