Orbit Hydro-Rain HRN-4A 0-360 Fok, 1,2 m Állítható Szögű Spray Fúvóka

   Az Orbit Hydrorain (HRN-4A) Spray Fúvóka kis-, közepes füves területek öntözésére és gyepsávok locsolására használható. A legtöbbször használt szórófej fajta. Olcsó, könnyen beállítható, az öntözési kép pontosan a füves terület széleihez igazítható. Tervezése során további szempont volt, hogy a fúvóka viszonylag nagy vízcseppeket juttasson ki a fű felületre, így öntözés közben jobban ellen tud állni a gyengébb szélmozgásnak.

   A fúvóka szórási távolsága a tetején található fúvókaállító csavar segítségével 10-20%-al csökkenthető (nem növelhető, a fúvóka gyárilag teljesen nyitott állapotban van, a távolság a víz nyomásától és a fúvóka típusától függ). A beállításhoz használjon egy vékony lapos csavarhúzót. Az öntözési sugár csökkentéséhez tekerje a csavart az óramutató járásával megegyező irányba. A csavar feje a fúvóka szűrő közepébe egyre inkább bezár, így csökkentve a szűrőn áthaladó víz mennyiségét, minek következtében rövidebb lesz a fúvóka öntözési sugara.

   A szórási szög szintén könnyen beállítható a fúvóka tetején található bordás perem segítségével. A szögbeállítás 0-360 fok között lehetséges fokozatmentesen. Működés előtt is viszonylag pontosan be lehet állítani, de a tökéletes beállítást csak a szórófej üzemelése közben tudja elvégezni. Először is működés közben markolja meg a szórófej kiemelkedő szárát és tekerje a spray fúvóka jobb oldali öntözési szélét a terület jobb oldalához, majd a felső bordázott peremet tekerje a terület bal széléig. Figyeljen arra, hogy beállítás közben a spray fúvóka ne lazuljon meg a szórófejház kiemelkedő szárán.

   Mindegyik Orbit HRN Spray fúvókának egyedi színkódja van a könnyebb beazonosíthatóság miatt. Ezzel együtt a fúvóka tetején megtalálhatja a típusszámot is. Az esőztető spray fúvóka közepes intenzitással és egyenletesen öntöz, még mérsékelten szeles időjárásban is.

   A Hydro Rain Spray fúvóka felépítése: a fúvóka alján egy levehető, mosható szűrő található, ami megakadályozza az eltömődést. A Spray fúvóka alsó és felső részből áll, melyet az öntözési sugár állításához is használt csavar tart össze. Az alsó és felső rész egymáson való elcsúsztatásával fúvókarés keletkezik, ez valósítja meg az öntözést.

 

Megrendelem a Webáruházban

Orbit Hydro Rain HRN-4A 0-360 Fok

Állítható Szögű Spray Fúvóka jellemzői:

– HRN4A esőztető fúvóka

– Szögbeállítás: 0-360 fok

– Szórási távolság: 1,2 m

– Szín: Sárga

– Kisebb területek öntözéséhez

– Belső menetes fúvóka

– Nyomástartomány 1,0-2,1 bár

– Ajánlott nyomás 2,1 bár

– Kilépési szög 0 fok

– Egyenletes vízkijuttatás

– 10 – 20%-al csökkenthető öntözési távolság

– Bármely gyártó külső menetes szórófej-házához

Hunter Pro-Spray (Pros), PS Ultra (PSU)

Rain Bird Uni Spray (US-400), 1800-as sorozat (1804)

K-Rain NP-4, Pro-S

Orbit Hydrorain 4A spray fúvóka ára