Műanyag csövek automata öntözőrendszerhez

Az automata öntözőrendszerhez többfajta műanyagcsövet használunk.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

   A vízbekötés minden esetben KPE (kemény polietilén) csővel történik. Víznyomástól függően választjuk ki, hogy 6 báros (PN6) vagy 10 báros (PN10) KPE csővel építjük ki öntözőrendszerünk vízrákötését. A KPE csöveket használjuk még az öntözőrendszer zónavezetékeinek (öntözési zóna / öntözési kör) építésénél is, de egyes esetekben LPE (lágy polietilén) cső használata is megfelelő lehet, például nagyobb öntözési kör utolsó néhány darab öntözőfejének bekötése.

KPE cső 25mm 6BárKPE cső 25mm 10Bár

   Ezekn a 20mm átmérőjű LPE csövek maximum 3.2 bár nyomásterhelést tudnak elviselni. Szórófejbekötő csőként is használjuk úgy, mint a Swing csöveket. A Swing cső 16mm átmérőjű és vastagabb falú az LPE csöveknél, következésképen maximum 6 bár nyomást tud elviselni és egy szórófejbekötésére alkalmas.

LPE cső 20mm 3.2 BárSwing-Joint cső 16mm 6bár; szórófejek bekötéséhez

   Ágyásainkat szintén műanyag anyagú csepegtetőcsővel öntözzük, melyek 3 bár nyomással terhelhetőek. A csepicsövek 2l/h és 4l/óra vízfogyasztásúak és 33cm-enként perforáltak. A csepegtetőcsőről leágazhatunk mikrocsőidomokkal és mikrocső / spagetticső segítségével elvezethetjük az öntözővizet virágládáinkba, kaspóinkba.

 

Műanyag cső árak