Kpe cső idomok

   A Kpe csőkötő idomok, más néven Kpe cső csatlakozó, gyorskötő idom vagy fitting a Kpe csövek egymáshoz csatlakoztatására, szétágaztatására, irányváltoztatására vagy más csőhálózatokhoz való hozzákapcsolására szolgálnak 10 bár nyomásig. Anyagukból fakadóan hideg víz szállítására alkalmasak, használatuk egyszerű. Méretek: 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90, 110 Tok

   Egyes fajtái csak tokos csatlakozásúak, ezeket cső-cső közti kapcsolathoz használjuk, míg mások tok és menetrészesek egyben, ezek segítségével tudunk más- vagy azonos anyagú csőhálózatokhoz csatlakozni. Egyes Kpe cső kötőelemek Tok – Hollander -esek lehetnek, itt a menetrész hollandi segítségével kapcsolódik egy másik menethez.

   A hollander miatt 6 bár nyomásig alkalmazhatók.  A Kpe cső tokhoz illesztése közben két ugrást érzékelhetünk, az első a szorító gyűrűn-, a másik a tömítő gyűrűn való áthaladást igazolja.

Műszaki felépítésük és azok fogalmai:

  1. Tok: az idom belsejében lévő szerkezet segítségével szivárgásmentesen rögzíti a Kpe csövet a fittinghez.
  2. Szorító gyűrű: A szorítógyűrű egy irányba álló fogazása révén megakadályozza, hogy a Kpe cső kicsússzon az idomból.
  3. Rögzítő gyűrű: nem engedi elmozdulni a tömítőgyűrűt mikor betoljuk a Kpe csövet az idomba. A tok rögzítése során a szorító gyűrű nekitolja a rögzítőgyűrűt a tömítőgyűrűnek, ami ezáltal hozzálapul a kötőelem testhez és a Kpe csőhöz.
  4. Tömítőgyűrű: megakadályozza a szivárgást az idom és a Kpe cső találkozásánál.
  5. Kötőelem test: a Kpe idom azon része, melyhez menetesen vagy tokosan csatlakozhatunk.

 

Ha a KPE idom menetrészt is tartalmaz:

Menet: lehet KM – külső menet vagy BM – belső menet, méretét collban adjuk meg, azonos vagy más fajta csőrendszerekhez való kapcsolódást biztosít. Ezeket a kapcsolatokat teflonszalaggal, menettömítő zsinórral vagy kóccal tesszük csöpögés mentessé.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

 

KPE idom árak