HCV visszacsapószelep szórófejek alá 3/4″ BM-KM Hunter

   A Hunter HCV visszacsapószelep 3/4″ Col BK (BM-KM belső-külső menet) szórófejekhez bekötve megakadályozza, hogy öntözés után a magasabban lévő szórófejekből leürüljön a víz az alacsonyabb területen lévő szórófejek irányába. Használatával elkerülhetjük, hogy az azonos öntözési körön lévő alsó szórófejek körül tócsa alakuljon ki. A visszacsapószelep rugóerőssége állítható, így a terület szintkülönbségének függvényében szabályozhatjuk be, hogy mekkora vízoszlopot kell megtartania.

   A HCV visszafolyásgátló szelep rugóerősségét egy csavarhúzóval szabályozhatjuk, max. rugóerőssége 11m vízoszlop megtartására képes, azaz 1,1Bár víznyomásnak tud ellentartani. Folyásiránya a visszacsapószelep oldalán van jelölve, col-mérete 3/4″x3/4″ BM-KM, bemeneti menetméret 3/4″ belső menet, kimeneti menetrésze 3/4″ külső menet.

   Beköthetjük minden alsó szórófej alá, de ha az öntözési kör kettéosztható úgy, hogy a felsőbb területen lévő szórófejek egy közös felmenő gerincvezetékről kapják az öntözővizet, akkor elegendő csak a felszálló csővezetékbe beépíteni, így egyetlen HCV visszacsapószelep megtartja a visszaszivárgó vízoszlopot. Ehhez viszont a felső területen lévő szórófejeknek egymáshoz képest azonos magasságon kell lenniük.

A szórófejházakba beépíthető visszacsapószelep 2-3m szintkülönbségig képes meggátolni az
öntözővíz szórófejből való kiszivárgását.
3m fölött HCV visszacsapószelep beépítése szükséges.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

HCV visszacsapószelep 3/4″BK:

Hunter HCV 3/4" BK szabályozható visszacsapószelep– típus: HCV visszacsapószelep

– menetméret: 3/4″x3/4″ BK

– bemeneti menet: 3/4col BM

– kimeneti menet: 3/4col KM

– állítható ellentartó rugó (csavarhúzóval)

– max. 11m vízoszlop megtartásához

 

 

 

 

HCV visszacsapószelep árak