Az öntözőrendszer optimális működéséhez szükség van az időjárási tényezők megfigyelésére. Az Hunter esőérzékelők figyelik a természetes úton leesett csapadék mennyiségét és szükség esetén leállítják / letiltják az öntöző működését, így nem fordulhat elő, hogy egy eső után vagy közben öntöz az öntözőrendszer.

Az esőérzékelő elhelyezése
mindig nyitott / szabad égbolt alá történjen és
közvetlen a vezérlő automatika 2db SEN (szenzor) csavarja alá kössük be.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

   A Hunter Mini Clik esőérzékelő állítható csapadéknyílású, mely segítségével mi magunk szabályozhatjuk, hogy hány milliméter csapadéknál állítsa le az érzékelő az öntözést. Az érzékelés folyamata késleltetett azaz, az eső kezdete után -például öt perccel- még a vezérlő elindítja az öntözést.

Mini-Clik esőérzékelő gyorsérzékelővel

   Ha idő közben jelez az esőérzékelő (megszakítja az öntözőrendszer vezérlő automatika fő áramkörét), a jelzés pillanatától kezdve leáll az öntözés (az öntözővezérlőn kis fekete esernyő jelenik meg és OFF feliratot mutat). A jelzés megszűnését követően a vezérlő automata alaphelyzetbe kerül és újra készen áll a következő öntözésre.

Rain-Clik esőérzékelő gyorsérzékelővel

   A Hunter Rain Clik esőérzékelő működése hasonló a mini clik érzékelőéhez, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a Rain Clik érzékelő gyorsérzékelővel van ellátva, így késleltetett érzékelési folyamat jelentősen lecsökken, ez néhány perc. További érv, ami mellette szól, hogy szabályozható csapadéknyílása révén késleltethetjük az öntözés újraindulását (lassan szárad ki, ezért később zárja az öntözésvezérlő automatika fő áramkörét).

 

 

Esőérzékelő árak