Automata öntözőrendszer szelepházak (szelepaknák és szelepdobozok) szelepház-magasítók

Az automata öntözőrendszer mágnesszelep szerelvény eltakarása lépésálló szelepházzal

   Az automata öntözőrendszer vízbekötési pont tulajdonságának és kertünk öntözővíz igényének ismeretében kiszámoltuk, hogy hány öntözési körünk lesz. A mágnesszelep szerelvényt érdemes olyan helyre elhelyezni, ahol nem fog minket zavarni kertünk használatában. Mindeközben legyen hozzáférhető és az automata öntözőrendszer építése során a lehető legkevesebb csövet kelljen felhasználnunk.

Szelepház MIDI 22,5cm kerek / lépésálló (2 szelephez)Szelepház STANDARD lépésálló (4 szelephez)

   A mágnesszelep szerelvény a föld alá kerül. Hogy milyen mélyre kell telepítenünk attól függ, hogy öntözőrendszerünk hány öntözési zónából áll majd, mivel az egyes szelepaknák / szelepdobozok, melyekkel eltakarjuk a mágnesszelepeket típustól függően más-más magasságúak. A szelepházak fedele zöld, így észrevétlen illeszkedik kertje környezetébe.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

  Anyaguk műanyag, lépésálló, a földdel egy szintre süllyeszthetők, könnyen méretre igazíthatóak a bennük elhelyezett mágnesszelepek számára. Az alábbiakban a felszínen látható fedélméreteiket közöljük, aljuk kiszélesedik.

   Az automata öntözőrendszer építés során általában négyfajta szelepdobozt használunk. Egy mágnesszelep lefedésére a Mini szelepaknát használjuk, formája kör, átmérője 16 cm, magassága 23,5 cm. Két mágnesszelep elfedésére a Midi szelepakna lesz alkalmas, formája kerek, átmérője 22,5 cm, magassága 25,5 cm, a szelepek egy vagy két irányba nézhetnek.

Szelepház-magasító 19cm STANDARD szelepházhoz

   Négy mágnesszelep betakarására Standard szelepházat használjunk, formája téglalap, szélessége 27,5 cm, hosszúsága 41 cm, magassága 31,5 cm, a mágnesszelepek egy-két vagy három irányba nézhetnek. Tizenkét mágnesszelep eltakarására Jumbo szelepaknát használjunk, formája téglalap, szélessége 36,5 cm, hosszúsága 51 cm, magassága 31,5 cm, a szelepek kiindulása a szelepházból jobbra-balra 6-6 db.

Telepített szelepdobozok (Sztandard, Jumbo szelepaknák) megmagasítására is van lehetőségünk
szelepház magasító segítségével. A Standard szelepaknához 19 cm -es szelepház magasító kapható,
Jumbo szelepdobozhoz pedig 16 cm -es szelepház magasító illeszthető.

 

 

Szelepház, szelepdoboz, szelepakna
és szelepház-magasító árak