Visszacsapószelep réz 1″ col BB

A visszacsapó szelep a víz egy irányba való áramoltatásának eszköze, alkatrésze.

   A visszacsapó szelep rugós-gumimembrános szerkezet, anyaga lehet műanyag vagy réz. Több menetméretben, col méretben vásárolható (1/2″, 3/4″, 1″, 5/4″, stb.). A visszacsapó szelep menetrészét tekintve jellemzően BB (belső-belső menet) menetesek, de lehetnek más menetrészesek is, pl. BK (belső-külső menet).

   Az olasz (Italy) York ITAP réz visszacsapó szelep nyomástűrő képessége 10bár (PN10), következéskép szinte minden vízrendszer, vízhálózatba beszerelhető. A szűrővel, szívókosárral szerelt visszacsapó szelep lábszelepként, talpszelepként üzemel. Öntözőrendszer építésnél is jelentős szerepe van, megakadályozza a víz, öntözővíz visszaáramlását / visszafolyását az ivóvízhálózat irányába.

   Fontos! Jelentősége leginkább akkor van, ha egyszerre öntözünk öntözőszivattyúval kútból és vezetékes vízről, mindezt automatizálva, azaz a két vízrendszer egy ponton érintkezik egymással. Ha a szivattyú nagyobb víznyomást generál, mint a hálózati víz, a kútvíz bekerül a háztartási vízáramlatba, veszélyeztetve ezzel egészségünket.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Visszacsapó szelep réz 1″ col BB műszaki adatok:

Visszacsapószelep rugós, réz 1" BB 10Bár

York ITAP (Italy)

Visszacsapó szelep

– Anyaga: réz

– Menetméret: 1″ col BB

– Max. nyomás: 10Bár

Rugós

Gumimembrános

– Szívókosárral szerelve lábszelep is egyben

 

 

Visszacsapó szelep árak