Szelepdoboz (szelepház, szelepakna) Standard szögletes 28 cm 41 cm

Szelepdoboz, szelepház, csapszekrény vagy szelepakna Standard szögletes 28 cm 41 cm

   A Standard szelepdoboz, normál műanyag szelepház 4db mágnesszelep eltakarására alkalmas. Szögletes kialakítású, téglalap alapterületű. Felszíni szélessége 27,5cm, hosszúsága 41cm. Földbe süllyeszthető, a felszíni mérete lefelé haladva kiszélesedő, így a mágnesszelepek a teljes mágnesszelep-szerelvénnyel együtt kényelmesen elférnek benne. A földbemosódás ellen tekerjük körbe geotextiliával.

Szelepház STANDARD lépésálló (4 szelephez)

   A Standard szelepakna fedele zöld, így észrevétlen a kert füves területein és mivel lépésálló, nem zavarja a kert használatát. Mindez mellett érdemes úgy elhelyezni a mágnesszelepeket és az őket elfedő szelepdobozt, hogy az a kert gyepes területének a szélén vagy ha lehet, a fű melletti ágyásba / növénysávba kerüljön, mivel itt teljesen eltakarhatjuk fenyőkéreggel. A hozzáférhetőséget is vegyük figyelembe az öntözőrendszer építés, telepítéskor.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Mágnesszelep soros bekötése Standard szelepdobozban

   A Standard szelepdoboz fedele hatlapfejű csavarral zárható, földbe sűlyesztett alsó része merevített. A földben lévő két rövid oldal közepén boltíves rés található. Jelentősége, hogy egy cső keresztül tudjon haladni rajta. A cső közé lehet szerelve főelzáró, szakaszoló csap, mely a szelepdobozon keresztül könnyen hozzáférhető és szerelhető. A hosszú oldal szintén tartalmaz kikönnyített részeket, de ezeket már nekünk kell kivágni, akár fűrészlappal is.

A szelepház alkalmas fúrt kút, kútfő eltakarására is úgy,
hogy azon keresztül az öntözőszivattyú leengedhető-kiemelhető a kútból.
Továbbá a szelepdobozba belefér a komplett szivattyúvezérlés szűrővel együtt.
A könnyebb szerelhetőség érdekében az öntöző szivattyú és a szivattyú vezérlés – szűrő együttese
közé építsünk be egy könnyen oldható hollanderes idomot.
(A Standard szelepdoboz szelepház magasítóval 19cm-el is megemelhető)

 

 

Szögletes Standard szelepdoboz árak