Rotoros szórófejállító kulcs, Mp Rotátor fúvóka-állító kulcs / Hunter

Az öntözőrendszer szórófejeinek beállítása szórófejállító kulccsal történik.
A Rotoros szórófej beállításához használjunk Hunter kulcsot,
az Mp Rotator szórófej fúvókához pedig Mp Rotator szerszámot, fúvóka-állító kulcsot.

 

Hunter Rotoros szórófejállító kulcs   A Hunter rotoros szórófejállító kulcs segítségével működés közben tudjuk beállítani a rotoros szórófejeket. A kulcs két vége 1-1 különböző célra használható kulcsrészt tartalmaz. Hogyan kell használni? A Hunter-kulcs fém hatszögű, imbuszkulcs végével tudjuk a rotoros szórófej fúvókakészletéből kiválasztott, nekünk megfelelő rotoros fúvókát rögzíteni a szórófejbe. A fúvókarögzítő csavar a rotoros szórófej fedélrészén keresztül érhető el. Az csavar első 1-2 fordulatával magát a fúvókát rögzítjük a rotoros szórófejbe, a további fordulatok már az öntözési sugár / szórási távolság szabályozására szolgálnak.

 

   A Hunter kulcs másik vége műanyag kör, hengeres alakú a végén két egymással szemben álló műanyag füllel. A rotoros szórófej fedélrészén jelzett szögbeállító nyílásba kell helyezni és értelemszerűen a mínusz irányba tekerve csökkenthetjük a szórófej öntözési szögét vagy fordított esetben növelhetjük azt. Továbbá a kulcs ugyanezen vége használatos a rotoros szórófej forgó fejének kiemelésére is a szórófejházból.

 

   Az Mp Rotátor szórófejállító, fúvóka állító kulcs a rotátor szórófejek beállításához szükséges. A kulcs közepén lévő műanyag gyűrű az Mp Rotator fúvóka szórási szögének beállítására használjuk, bár a fúvóka szögbeállítására szolgáló fém gyűrűje minden nehézség nélkül kézzel is szabályozható.

MP Rotator fúvókaállító kulcs

   A rotátor kulcs végén lévő vékony kis penge annál fontosabb. Mivel az Mp Rotátor fúvóka öntözési távolságának állítására szolgáló csavar igen kicsi és sérülékeny, így szükségünk van a rotátor fúvókaállító kulcs használatára, mely pontosan illeszkedik a fúvókaállító csavarhoz és környezetéhez.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

A komolyabb rugóval ellátott rotoros szórófejek, mint például a PGP I-20-as rotoros szórófej fúvókacseréjéhez
kiemelőgallért használunk, így kényelmesebb lesz a fúvókacsere elvégzése.

Kiemelőgallér PGP I-20 szórófejekhez

A Hunter rotoros szórófejállító kulcs műanyag végével emeljük ki,
húzzuk fel a rotoros szórófej forgó fejét, majd pattintsuk rá a kiemelőgallért.

 

 

Szórófej és fúvóka állító kulcs árak