Rain RN-150 Hollanderes Mágnesszelep, 9 V DC, 1″ Col KM-Hollandi

   A Rain RN-150 1″ col KM-hollandis mágnesszelepek kiváló minőségűek, erős szerkezetük igazán tartóssá teszi őket. Használhatjuk magánkertekben, parkokban, közterületeken, sportpályákon, azaz gyakorlatilag bárhol. 9V egyenáramon (V DC) működik.

   A mágnesszelep műanyag szerkezete üvegszálas erősítésű, nagy nyomáson is zavartalanul működtethető. Nincs korrodáló alkatrésze, a benne lévő acélrugó rozsdamentes csakúgy, mint az összefogató csavarok. Belső szűrője megakadályozza, hogy nagyobb szemcséjű szennyeződések bekerüljenek a szelepbe és károsítsák azt.

   Működése és felépítése egyszerű, a mágnesszelep szerkezetén belül a már említett műanyag szűrő található. A szelep alsó és felső része csavarral fogatódik össze, mely két rész között maga a gumimembrán van rögzítve. A membrán a mágnesszelepet alsó és felső kamrára osztja. A membrán alsó kamrához eső oldala kisebb felületű, míg a felső nagyobb. A membrán középső részén lévő kis járaton keresztül átáramlik a víz, így mindkét felületre ugyanakkora nyomás hat, a dominánsabb nyomás mégis a felső kamráé lesz, mert a membránnak ott nagyobb a felülete. A felső kamra nyomása leszorítja a membránt és elzárja a víz szelepen való átáramlásának útját. A gyorsabb zárást elősegítendő, a felső kamrában egy ellentartó acélrugó is van.

   A mágnesszelep nyitás-zárás hasonlóképpen egyszerű. A zárást gyakorlatilag fent már megismerhettük, a nyitás a szolenoid feladata. A mágnestekercs a mágnesszelep elektromos alkatrésze. Ha jelet kap, azaz a tekercshez eljut a 9V egyenáram (DC) a szolenoid behúz, így a felső kamrából a víz a mágnesszeleptől induló csővezetékbe ürül, a membrán megemelkedik és a víz elkezd átfolyni a szelepen.

   A szelep addig van nyitva, míg a billenő szolenoid újra jelet nem kap az elemes öntözésvezérlő automatától. Ekkor a behúzómágnes magja (kis ellennyomórugója segítségével) ismét elzárja a felső kamra ürítő nyílását, a kamrák nyomása kiegyenlítődik és a fent leírtak szerint a mágnesszelep lezár.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Rain RN-150 Hollanderes Mágnesszelep,
9 V DC, 1″ Col KM-Hollandi jellemzői:

– Gyártó: Rain

– Típus: RN-150 hollanderes mágnesszelep

– Elektromos mágnes szelep átfolyásszabályzóval

(szabályozható az átfolyó víz mennyiség)

– 9V dc egyenáramú mágnestekercs, szolenoid

– Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

– 1″ KM külső menet csatlakozás

– 1 col Hollandi kimeneti csatlakozás

– Nyomástartomány 1-12 bár nyomás (12 báron tesztelve)

– Átfolyó víz mennyisége:  90 liter/perc

– Működési hőmérséklet akár +70 C fok

– Kézzel nyitható

– Mágnesszelep belső szűrő

– Erős gumi membrán és membrán alátámasztó

– Tartós üvegszálas külső szerkezet (30%)

– Rozsdamentes acélrugó

 

Rain RN-150 Hollandi Mágnesszelep ára