Polidrip csepegtetőcső, csepegtető öntözés

   A csepegtető cső használata családi-házas kertekben, jellemzően veteményesek, virágágyások, Csepegtetőcső 16mm\33cm\ 2l/h LPE P0,8-2,5sövények, tujasorok, málnás, szamócás és minden fajta növény csepegtetőcsöves öntözésére szolgál.

  Az automata csepegtető öntözés nélkülözhetetlen szereplői, legyen szó a kertben lévő öntözőrendszerről vagy akár mezőgazdasági öntözésről. A csepegtetőcsövek (más néven szivárgó cső vagy csepicső), lassan, folyamatosan csöpögtetik ki a vizet magukból.

  Az így az öntözési területre cseppenként (kis intenzitással) kijuttatott víz nem árasztja el növényeinket.

   Gyártási folyamat. A csepegtetőcső anyaga valójában az Lpe csőhöz hasonló Polidrip csepegtetőcső. A cső átmérője változó keresztmetszetű lehet, az öntözőrendszereknél használt csepegtetőcső méretei általában a 16 és 20mm.

  Gyártás közben a csőbe csepegtetőtesteket (csepegtetőelemeket) integrálnak, építenek be egymástól egyenlő (33cm-enkénti) távolságra.

Csepegtetőcső 20mm\33cm\ 2l/h LPE P0,8-2,5Csepegtetőcső 20mm\33cm\ 4l/h LPE P0,8-2,5

   Ezek a -belső szűrővel ellátott- labirintus kialakítású csepegtetőtestek, csepegtető idomok a vizet súrlódásra kényszerítik, így a víz / szállított folyadék elveszíti kezdeti nyomását mire átjut a labirintus-rendszereken, az eredmény egyenletes csepegtetőcsöves öntözés. A csepegtetőcső a gyártás során beépített csepegtetőelemek függvényében más-más intenzitással, gyorsasággal csöpög. A cső szivárgási, csepegési sebessége 2l/h vagy 4l/h lyukanként (33cm), azaz méterenként 6l/óra és 12l/óra.

Leszúrótüske, rögzítőszeg CsepegtetőcsövekhezCsepegtetőcső, csepegtető öntözés

   A csepegtető öntözés előnyei, hogy lassan és folyamatosan, közvetlenül a növények gyökérzónájánál csöpögtetik a vizet, így kevés az elpárolgási veszteség. Normál területen és körülmények között egy csepegtetőzónás öntözésen belül több 100 méter cső is lefektethető, a letekert csepegtetőcsövet műanyag rögzítőkampóval (16, 20mm csövekhez) vagy más néven csepi leszúró tüskével rögzítjük a talajon.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Csepegtetőcső típusok és fajták:

  • csepegtetőcső lpe 16mm / 33cm / 2l/h
  • csepegtetőcső lpe 20mm / 33cm / 2l/h
  • csepegtetőcső lpe 20mm / 33cm / 4l/h

A csepegtetőcső idomok, kötőelemek ugyan azok, mint az Lpe csöveknél is használt idomok.
A csepegtetőcsövek és az Lpe csövek ugyanazon kúpos idomok használatával még egyszerűbb az öntözőrendszer tervezés,
telepítés és építést tesznek lehetővé.

Kúpos LPE idomok

   Rugalmas könnyen telepíthető, letekerhető. Egy tekercs csepegtetőcső 100m hosszú, tekercsátmérő 80-85cm,
ajánlott nyomástartomány 0,8-2,5bár. A polietilén anyagú csepegtetőcső UV álló,
az általánosan használt / szokásos tápoldatok hatásainak ellenáll.

 

 

Csepegtetőcső árak
(legkisebb megvásárolható mennyiség 10m)