Öntözőrendszer vezetékes vízre kötése

   Ha vezetékes vízről szeretnénk öntözni építsünk ki mellévízmérőt órát, hogy kevesebb legyen kertünk öntözési költsége. A vízrákötés kialakításakor gondoljunk arra hogy ősszel vízteleníteni, téliesíteni kell az öntözőrendszert, ezért építsük ki az öntöző kifúvatási / kiürítési lehetőségét.

   A mellékvízmérő előtt egy előre kiépített főelzáró csap van, ezt használhatjuk az öntözőrendszer főelzáró csapjaként, ezért ezt már nem kell kiépítenünk. A mérő után műanyag menetes idommal csatlakoztatunk egy műanyag szűrőt / hálós szűrőt. A hálós szűrő szűrőbetétje tisztítható és kilyukadás esetén cserélhető.

   A szűrő tetején menetes kialakítás van egy műanyag sapkával / kupakkal lezárva. Ősszel ennek a menetes csatlakozásnak segítségével tudjuk kiüríteni az öntözőrendszerből a vizet. A hálós szűrő után már csak el kell vezetnünk a vizet KPE kötőelemek segítségével a mágnesszelepek osztószerelvényéhez. Ha szüksége van a kertben vízvételi lehetőségre akkor csatlakoztassa a KPE csőhöz a kerti csapot, műanyag csapszekrényt vagy vízkonnektort.