Homokleválasztó ciklon, hidrociklon 50-100 l/min

Centrifugális homokleválasztó ciklon, homok szűrő hidrociklon

   A homokleválasztó ciklon vagy hidrociklon működése során a vízben lévő lebegő, szilárd halmazállapotú szemcséket szűri ki. A homokleválasztó ciklon működése egyszerű, a centrifugális erőt kihasználva a hidrociklon oldalfala irányába kiszorítja a homokszemcséket vagy más szilárd szennyeződéseket és leülepíti azt a homokleválasztó ciklon aljára. Fém anyaga rozsdamentes és saválló, nyomástűrő képessége max. 6bár.

  A homokleválasztó ciklon felső oldalán lévő 3/4″ col KM (külső menet) menetrészen keresztül érkezik meg a víz a hidrociklonhoz (pl. fúrt kút, ásott kút, ülepítő tartály, ciszternából, stb.) egy szivattyú vagy öntöző szivattyú segítségével.

   A kellő centrifugális erő eléréséhez minimum 25-30 l/min vízmennyiségnek kell áthaladni a homokleválasztón, hogy a lebegő szennyeződéseket le tudja ülepíteni.

   A víz, öntözővíz a hidrociklon tetején lévő szintén 3/4″ KM -es csonkon távozik.

   A homokleválasztó ciklont légteleníteni kell, különben nem látja el a funkcióját. A légtelenítés a hidrociklon tetején lévő 1/2″ col BM -en (belső menet) keresztül történik. A menetrészbe tekerhetünk golyós-csapot is, de célszerűbb, ha egy automata légtelenítő szelepet vásárolunk valamivel több mint ezer forintért, így nem fordulhat elő, hogy átereszti a szennyeződéseket.

   A ciklon alján egy 1 col KM -es csatlakozási lehetőség van, amire már nyugodtan szerelhetünk ürítőcsapot, hogy a felhalmozódott homokot / szennyeződéseket egyszerűen ki tudjuk ereszteni a homokleválasztóból. Célszerű az ürítőcsap elé egy könyök-idomot felszerelni (teflonszalag, Loctite menettömítő zsinór), hogy könnyebb legyen a tisztítás.

 

Megrendelem a Webáruházban

 

Homokleválasztó ciklon, hidrociklon 3/4″ / 50-100 l/min:

Homokleválasztó ciklon INOX 50-100 l/perc 3/4"KM (6 Bár-ig)– Teljesítmény: 50-100 l/perc

– Bemeneti menetméret: 3/4″ col KM

– Kimeneti menetméret: 3/4″ col KM

– Légtelenítőszelep menetmérete: 1/2″ col BM

– Leeresztő ürítő-csonk menetmérete: 1″ col KM

– Magasság: 635mm

– Henger átmérője: 135mm

 

 

Homokleválasztó hidrociklon árak