Mikroöntöző csepegtetők

   A csepegtetőtest vagy csepegtető gomba olyan csepegtető idom, mellyel kiegészíthetjük a csepegtető cső hiányosságait vagy külön erre a célra kiépített öntözési zónára is szerelhető. A csepegtetőtest segítségével minden növényünket egyedi vízigénye szerint öntözhetünk meg, mivel többféle vízkibocsájtású lehet. Ajánlott nyomás: 0,5-1,5 bár.

Csepegtetőtest, csepegtetőgomba 2l/hCsepegtetőtest, csepegtetőgomba 4l/h

   Belső kialakítása határozza meg a kijuttatott öntözővíz mennyiségét, melyben a vízáramlás úgy van kialakítva, hogy az eldugulás esélye minimális legyen. Csatlakoztatható csepegtető csőbe, LPE csőbe vagy mikrocső ( 4x7mm kapilláriscső, spagetticső) és mikroidom (egyenes összekötő 4mm menet-tüske) csatlakoztatásával akár KPE csőbe is. Csepegtető cső vagy Lpe csővel való mikroöntözés esetén csak szúrjuk meg a csövet és pattintsuk bele a csepegtető gombát.

Csepegtetőtest, csepegtetőgomba 8l/hCsepegtetőtest, csepegtetőgomba Nyomáskompenzált (PC) 2l/h

   A csepegtetőgomba másik vége 4mm csatlakozású, így szintén csatlakoztathatunk rá 4mm -es mikrocsövet. Házi kerti és mezőgazdasági területen egyaránt használhatjuk (kaspós növények, veteményesek, virágládák, szőlő és sok más növény mikroöntözéséhez).

Csepegtetőtest, csepegtetőgomba Nyomáskompenzált (PC) 4l/hCsepegtetőtest, csepegtetőgomba Nyomáskompenzált (PC) 8l/h

A csepegtető gomba lehet normál, nyomáskompenzált / nyomás-szabályzott (PC)
és nyomáskompenzált- csöpögésmentes (PC-DS).

Típuson / fajtán belül lehet: 2, 4, 8 l/h vízfogyasztású vagy
szabályozható vízkijuttatású: 0-40 l/h és 0-70 l/h.

Csepegtetőtest, csepegtetőgomba Szabályozható vízkibocsájtású 0-40 l/hCsepegtetőtest, csepegtetőgomba Szabályozható vízkibocsájtású 0-70 l/h

   A normál csepegtetőtest vízkibocsájtása a nyomás változásával egyenesen arányos, ha csökken a nyomás kevesebb vizet juttat ki, ha nő a víznyomás több vizet ereszt át magán a névleges vízfogyasztásához képest, 2, 4 és 8 l/h lehet. Az öntözés végét követően tovább csöpöghet.

   A nyomáskompenzált csepegtető gomba fix vízkibocsájtású, vízfogyasztású: 2, 4 és 8 l/h. A névleges adatoknak megfelelő mennyiségű vizet használ fel, szintén szivárgó jelenséget mutathat az öntözés leállása után.

Megrendelem a WEBSHOP-ban

   A nyomáskompenzált-csöpögés-mentes csepegtető gomba névleges vízfogyasztása a valós vízfelhasználása is egyben, az öntözés leállása után nem csöpög tovább, szintén 2, 4 és 8l/h vízfogyasztású lehet.

   A szabályozható vízkibocsájtású csepegtetőtest két fajtája a 0-40 l/h és 0-70 l/h. Hasonlóan a pálcás csepegtető (csepegtető leszúrótüskén) rokonához -Shrubbler- szintén a növény vízigénye szerint állítható a kijuttatott víz mennyisége, csak pálca vagy tüske nélkül vásárolható.

 

 

Csepegtetőtest, csepegtető gomba árak